Erik Bertens
De C2C ‘lounge for Llowlab’ ontwerpwedstrijd is gewonnen door een team van ontwerpers bestaande uit Erik Bertens, Sam Abbott en Ingrid de Vries die elkaar op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben leren kennen. De drie hebben ieder hun eigen specialisatie, van C2C meubelstoffering, tot interieurdesign met een groene touch, tot het vergroenen van de universiteitscampus. Voor dit ontwerp hebben zij de handen ineen geslagen wat heeft geleid tot de allereerste C2C Hennep Sofa. Het winnende ontwerp stak volgens de jury met kop en schouders boven de andere inzendingen uit. De jury prees met name het gebruik van materialen in het ontwerp en het inpassen van het ontwerp in de omgeving.

19082011139 19082011068 19082011067 Lowlands

De hennep sofa bestaat uit 3 losse modules, individuele zitmeubels die ook los in de ruimte verspreid kunnen worden. Zowel de sofa als de bijpassende zitkussens zullen vervaardigd worden van duurzame grondstoffen als hennep, vlas, vilt, biokatoen en climatex – een recent ontwikkelde C2C-stof – allen materialen die volledig composteerbaar zijn.  Volgens het juryrapport overstijgt de bank de groene gimmick door duurzaamheid op een zeer vanzelfsprekende manier van het begin af aan mee te nemen in het ontwerp.

lowlands pers

De indieners van het ontwerp zijn de bank nu daadwerkelijk aan het bouwen om op Llowlab –  een drijvend platform op Lowlands dat in het teken staat van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek en duurzaamheid – te laten zien aan het festivalpubliek. Na afloop van het festival krijgt de bank een prominente plek op de campus van de TU Delft.

De ontwerpwedstrijd is georganiseerd door de TU Delft en het programma LvDO (Agentschap NL) in samenwerking met Llowlab. De bank is voor het eerst te bewonderen op Llowlab tijdens Lowlands van 19 t/m 21 augustus in Biddinghuizen en daarna dus op de TU Delft.